Ulike typer finansbøker

Ulike typer finansboker - Ulike typer finansbøker

Det finnes mange ulike typer finansbøker der ute, men hva er du egentlig på jakt etter? I denne artikkelen skal vi prøve å hjelpe deg å finne svaret du leter etter. Det finnes garantert en bok der ute for deg. Det er vi helt sikre på! Les videre for å finne ut mer om hva som kan passe for deg.

Hva slags finansboker er du pa jakt etter - Ulike typer finansbøker

Hva slags finansbøker er du på jakt etter?

Det er jo slik at de fleste av oss er i forskjellige situasjoner når det kommer til økonomi. Man er gjerne ganske blakk som student, har relativt stabil økonomi som ung voksen som nettopp har kommet ut i arbeidslivet og ganske god økonomi når man kommer litt opp i årene. Derfor er det sånn at vi ikke anbefaler spesifikke bøker, fordi vi alle er på jakt etter forskjellige ting.

Vi vil heller bidra med sporsmal du kan stille deg selv - Ulike typer finansbøker

Vi vil heller bidra med spørsmål du kan stille deg selv:

– Hva vil jeg oppnå økonomisk?

– Er det viktig for meg å spare?

– Har jeg gjeld jeg vil nedbetale?

– Hva kan jeg gjøre for å bedre min økonomiske posisjon?

Når du har svart på disse spørsmålene, vil du ofte sitte igjen med svaret på hva slags finansbøker det er du faktisk burde lese.

Generelle tips - Ulike typer finansbøker

Generelle tips

Det finnes en rekke bøker som for eksempel tilbyr generelle tips til hvordan du kan forbedre din økonomi. Hvis du ser på topplista til bokhandler som Ark eller Norli vil du fort se at bøker som omhandler økonomi er på denne listen. Vi anbefaler deg å se om disse bøkene er noe for deg, for ofte er det en spesifikk grunn til at de har blitt så populære som de har blitt.

Det vi også anbefaler deg, er å skaffe deg en budsjettplanlegger. Denne kan være fysisk eller på datamaskinen. Du kan også kjøpe bøker som forklarer deg hvordan du skal sette opp budsjettet ditt. Dette gjør livet ditt utrolig mye enklere. Hvis du foretrekker den mer moderne måten å gjøre ting på, kan du jo også laste ned ulike apper som vil gjøre at du har kontroll på budsjettet ditt. Det finnes faktisk også bankkort som kan vise deg hva du bruker pengene dine på. Dette er et steg du kan ta for å gå enda lengre!

Vi håper at du har fått noen tips om bøker som kan hjelpe deg med din økonomi. Hvis du vil være enda mer økonomisk, anbefaler vi deg å ta turen til biblioteket for å låne denne boka, for da sparer du enda mer penger. Vi er flinke på sparetips!