Hvilke bøker om økonomi bør jeg lese?

Hvilke boker om okonomi bor jeg lese - Hvilke bøker om økonomi bør jeg lese?

Det er utrolig vanskelig å vite hvor man skal begynne når det kommer til bøker som handler om økonomi. Vi håper at du blir litt klokere av å lese noen av de bøkene vi anbefaler. Dette er ikke fasit, men en guide til hva du burde lese!

Klassikere - Hvilke bøker om økonomi bør jeg lese?

Klassikere

Slik som med alle boksjangere, finnes det også klassikere innenfor økonomisk litteratur. Hvis du har lyst til å få deg et solid grunnlag så kan du begynne med disse klassikerne. Disse inkluderer for eksempel:

* Karl Marx: Kapitalen

* Adam Smith: Nasjonens Velstad

* Thorstein Veblen: Historien bak økonomisk tekning.

Dette er noen av de aller mest diskuterte bøkene innenfor økonomi, finans og politikk. Hvis du vil sette deg inn i tanker som er ganske gamle, men som fortsatt er aktuelle i dag, er det disse bøkene du burde lese. Vi anbefaler deg også å ta en titt på pensumlistene i ulike økonomifag! Her kan du få mange gode tips.

Bedriftsokonomi og finans - Hvilke bøker om økonomi bør jeg lese?

Bedriftsøkonomi og finans

Om du er aller mest opptatt av bedriftsøkonomi og finans finnes det en rekke bøker du kan lese. Alt kommer egentlig an på hva slags bransje det er du jobber innenfor. Du vil måtte lese forskjellige bøker om du driver et enkeltpersonforetak, et AS eller er en del av et stort firma. Dette fordi ulike økonomiske modeller vil være relevante for deg. Kanskje du også kan se på økonomiprogrammer på TV?